All Categories
Featured
In de nationale parken van Spanje is het sowieso niet toegestaan om te wildkamperen. Het parkeren van de camper mag overal, mits de parkeerplaats geschikt is en een verbodsbord voor het parkeren van grote voertuigen ontbreekt (Takeldienst Wetteren). In de geparkeerde camper is het toegestaan om te eten en te drinken (zelfs om te koken), maar het is niet toegestaan om er een ‘kampeerplaats’ van te maken.
Ook hierbij geldt dat de controle op deze regelgeving niet in iedere Spaanse regio even streng is. Bergje op, bergje af De natuur van Spanje toont een grote verscheidenheid. Van de toeristische stranden tot de ongerepte bergen; Spanje heeft het allemaal - auto takeldienst. Rij je met je camper in bergachtig gebied, let er dan op dat er soms afwijkende verkeersregels gelden.
In gebieden als de Pyreneeën en de Sierra Nevada kun je soms te maken krijgen met winterse omstandigheden. Het gebruik van winterbanden is in Spanje niet verplicht, maar bij winters weer wordt het voor deze gebieden uiteraard wel aanbevolen. Sneeuwkettingen mogen enkel worden gebruikt op met sneeuw of ijs bedekte wegen en het gebruik hiervan is verplicht als dit met verkeersborden of door de politie wordt aangegeven (maximum snelheid bij het gebruik van sneeuwkettingen is 50 km/u).
Snelheid In Spanje worden campers (< 3500 kg) gezien als categorie 1 voertuig (M1) en daardoor gelden er buiten de bebouwde kom andere snelheden dan voor normale voertuigen. Een camper mag in Spanje nooit harder dan 100 km/u. Op de wegen in Spanje gelden de volgende maximumsnelheden: Binnen de bebouwde kom: 50 km/u Buiten de bebouwde kom: 90 km/u Autowegen: 100 km/u Autosnelwegen en autovías: 120 km/u Binnen de bebouwde kom: 50 km/u Buiten de bebouwde kom: 80 km/u Autowegen: 90 km/u Autosnelwegen en autovías: 120 km/u Binnen de bebouwde kom: 50 km/u Buiten de bebouwde kom: 80 km/u Autowegen: 80 km/u Autosnelwegen en autovías: 90 km/u Gordels om De rijder, bijrijder en alle andere inzittenden dienen een autogordel te dragen.
Kinderen die groter zijn dan 1,35 meter, mogen gewoon voorin zitten en een gewone veiligheidsgordel gebruiken. Echter adviseert men in Spanje om ook kinderen tot een lengte van ongeveer 1,50 meter in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde zittingverhoger te vervoeren. Huisdieren moeten of vast zitten aan een speciale hondengordel, of ze moeten worden vervoerd in een bench of reiskennel (deze moet dan natuurlijk ook weer vastgemaakt worden zodat dit niet rondvliegt bij een ongeval).
Goed om te weten Tot slot nog wat nuttige informatie en enkele handige tips voor diegenen die de reis naar Spanje gaan maken: Spanje heeft een aantal milieuzones (o. a. in Madrid en Barcelona) waar enkel aanwonenden met hun auto mogen komen. Deze zones staan aangegeven met borden met de tekst ‘Area de prioridad residencial’ en zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders en bezoekers met speciale ontheffing (rij hier met je camper dus niet doorheen!).
Voor brildragende bestuurders is het verplicht een reservebril bij te hebben. In Spanje is het niet toegestaan om buitenlandse gasflessen te vullen. Ga voor de reis dus na waar gasflessen te koop zijn en hoe de regelgeving er exact uitziet. Wat zijn jouw ervaringen in het Spaanse verkeer? Of heb je nog tips of suggesties voor anderen? Plaats je reactie onder dit bericht.
Bij calamiteiten op snelwegen en in tunnels worden de desbetreffende rijstroken afgesloten. Dat geldt overal voor busbanen, carpoolstroken, wisselstroken spitsstroken en omleidingen. Als uw motorvoertuig aangeeft niet verder te kunnen door bv olietekort, koelproblemen, brandstofproblemen, lekke band, mechanische problemen of een gezondheidsprobleem van een inzittende dan kan men indien mogelijk de alarmlichten inschakelen, langzaam vaart minderen, het motorvoertuig tot stilstand brengen.
LOOP NOOIT MET UW RUG NAAR HET VERKEER. Er zijn opstapjes om over de vangrail te klimmen. Eventuele inzittenden kunnen het beste achter de vangrail plaatsnemen. Zorg dat huisdieren aangelijnd zijn en onder toezicht van een volwassene blijven. Bel indien mogelijk de ANWB of loop naar een praatpaal. In andere gevallen belt u 112.
De juristen achter de website somden 18 verkeersregels op die bij de meesten niet gekend zijn en de daarbij horende boete als je de regel niet naleeft. 1)Rijden en bellen: het is verboden om te telefoneren met de gsm in de hand als je aan het rijden bent, maar je mag ook niet bellen met de gsm in de hand als je stilstaat voor een rood licht of in de file belandt.
Boete als je deze regel niet naleeft: 110 euro. 2)Sluiten: als je je auto achterlaat, moet je ervoor zorgen dat deze geen ongevallen kan veroorzaken of gestolen kan worden. Je bent verplicht om je auto altijd op slot te doen en gebruik te maken van je alarmsysteem, indien je auto dat heeft.
3)Gas geven: een aantal keer gas geven terwijl je nog stilstaat is verboden door de wegcode. Net zoals het verboden is om je auto achter te laten terwijl de motor nog draait. Boete: 55 euro. Daag je iemand uit om te snel te rijden, is dat in principe altijd een overtreden van de vierde graad, de zwaarste overtreding die er bestaat.
4)Fietsen: als fietser moet je altijd het fietspad rechts in je rijrichting volgen, tenzij de verkeersborden iets anders zeggen. Je mag maximaal met twee naast elkaar rijden. Nadert er buiten de bebouwde kom een achterligger? Dan moet je als fietsers sowieso achter elkaar gaan rijden. Je dient ook altijd je stuur vast te houden en je voeten op de pedalen.
Voor elk van deze regels geldt een boete van 55 euro. 5)Inhalen: Inhalen mag enkel links. Boete: 110 euro. Haal je iemand in, dien je zo ver mogelijk van het andere voertuig te blijven. Word je ingehaald? Dan mag je niet versnellen en ben je verplicht om naar rechts uit te wijken indien mogelijk.
6)Rotonde of rond punt? Er is een groot verschil tussen een rond punt en een rotonde. Een rotonde herken je aan het ronde, blauwe bord met drie witte pijlen in een cirkel (auto takeldienst). Een rond punt wordt aangegeven met één enkele witte pijl op een blauwe achtergrond die naar beneden wijst.
Boete: 110 euro. Als je een rotonde oprijdt, ben je niet verplicht je richtingaanwijzers te gebruiken. Bij het verlaten van de rotonde dien je dit wel te doen. Boete bij niet naleving: 55 euro. 7)Snelheid: te hard rijden mag nooit, maar te traag rijden ook niet. Op de snelweg moet je indien mogelijk altijd minstens 70 kilometer per uur rijden.
Boete bij niet naleving: 55 euro. 8)Tram: de tram heeft altijd voorrang, zelfs als je op een voorrangsbaan rijdt. Boete: 110 euro. 9)Kruispunt: Is het kruispunt niet vrij, mag je dat niet oprijden als je anderen daarmee zou kunnen hinderen. Volgens de wegcode moet je dan wachten tot het kruispunt vrijgemaakt is en je opnieuw groen licht hebt.
10)Kruisen: wil je je tegenligger kruisen op een kruispunt, moet je dat rechts doen (auto takeldienst). Je rijdt dus achter je tegenligger door, ook al bestaat bij ons de gewoonte om dit links te doen. Komt het tot een ongeval, dan is degene die niet rechts kruiste in fout. Moet je een tegenligger kruisen in een straat met veel geparkeerde auto’s? Dan moet degenen aan wiens kant de auto’s staan, voorrang verlenen.
Latest Posts
Kapotte Auto Verkopen België
Beste Manier Om Je Auto Te Verkopen
Auto Verkopen Bij Dealer